Blog

För den odlingsintresserade

Det är inte en slump att personer som är intresserade av smycken och mode också ofta är intresserade av odling. Det har att göra med att både smycken och blommor är vackra att se på och kan pynta både hemmet och trädgården. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget lägger fokuset på odling.

Odla blommor

Har du en trädgård, balkong eller uteplats kan du dekorera den med vackra blommor. Du kan till exempel odla dahlia vilket är en populär, vacker och lättskött blomma. Dahlior kommer i olika färger och de sätts i regel som knölar. Du kan köpa knölar över nätet där det också finns blomfröer och växtfröer.

Om du är sugen på att odla dahlior finns det många olika färger att välja mellan. De kommer till exempel i lila, rosa, vit och gult. De kan bli mellan 30 centimeter och 2 meter höga och kan sättas i krukor eller rabatter.

Du kan förgro blomman inomhus under tidig vår och när dagarna och nätterna börjar att bli varma i Juni kan du plantera ut dem. Därefter behöver du se till att de blir vattnade, ta bort ogräs och avlägsna eventuella blad som ruttnat. Det finns trädgårdsverktyg du kan köpa för att ta hand om dina växter.

appdev