Blog

Smycka ditt leende

Det kan finnas många skäl bakom en önskan om att smycka sitt leende. Oavsett bakomliggande skäl är det ganska enkelt att fixa en vitare tandrad, en piercad tunga eller ett vackert tandsmycke.

Konsultera expertis

Estetisk tandvård handlar ofta om korrigering av ojämna eller missfärgade tänder, men det kan också handla om att smycka sitt leende. För att undvika problem med nickelallergi bör man även välja material med omtanke.

För att försäkra sig om att smycket är både säkert och hållbart kan man med fördel konsultera expertis. Förslagsvis en tandläkare eller tandhygienist på oralcare.se som kan ge värdefulla tips och råd om det mesta som rör estetisk tandvård.

Viktigt att tänka på

För det första bör man välja ett smycke som känns bekvämt och som passar in i olika sammanhang. Av den anledningen kan det vara bra med lite lagom “bling”, som en mindre ädelsten eller en liten bit guld. Vissa stenar är också fina att forma som exempelvis en stjärna eller ett hjärta, medan andra är finast som de är.

Skulle valet av smycke kännas fel är det oftast lätt att ta bort det, vilket också bör ske på en tandklinik såsom oralcare.se eller liknande. Oavsett hur man väljer att smycka sitt leende kommer det att sitta på en högst synlig del av kroppen, vilket gör det extra viktigt att tänka både på praktiska och estetiska aspekter.

appdev