Blog

Funktionella material

Allt eftersom mode, fitness och design har börjat röra sig inom samma sfär har fokus på de material som används blivit större. Att många yogamattor har rört sig mot att bli ekologiska, tyger framställs från återanvända PET-flaskor och gummisulor från återvunna skor har blivit allt viktigare saker för märken att framhålla eftersom konsumenterna är mer medvetna om vilken miljöpåverkan som modeindustrin har idag. Många är villiga att betala lite mer för en produkt som är bättre för miljön eller är etiskt tillverkad, och märkena har insett detta. Det holistiska tänkandet kring fitness handlar inte bara om att kroppen ska vara stark, utan också hur maten och de produkter som man använder framställs.

Men materialen som används och framställs måste fortfarande vara funktionella, alltså vattenavvisande, ventilerande, doftbekämpande och stötdämpande så att de håller minst samma kvalitet som konventionellt tillverkade träningskläder och utrustning.

Även smycken kan vara en del av denna tankegång. Var tillverkades de, av vem, vilka material användes, och passar de din stil rent estetiskt? Tål de ett aktivt träningspass utan att distrahera dig ifrån vad du behöver göra för att nå dina mål? Motiverar de dig framåt?

Allt detta är viktiga faktorer både för planeten och ens eget mående.

appdev