Blog

Rostfritt stål

Rostfritt stål är en legering av järn, kol och någon annan metall som minskar dess benägenhet att rosta; krom är ett vanligt val. Eftersom rostfritt stål är ganska stabilt och inte korroderar så lätt är det också ett bra smyckesmaterial. Det är vanligt förekommande i väldigt många olika industrier eftersom det är ett så pass hållbart material tillverkat av vanligt förekommande ämnen. Rostfritt stål och titan är ungefär lika hårda, så om man har verktygen för att bearbeta den ena kan man oftast också hantera den andra.

Rostfritt stål är ett vanligt förekommande material exempelvis inom sjukvården eftersom det kan göras både korrosionsbeständigt och hypoallergent, så att patienter inte reagerar på den. Detta gäller inte de legeringar som inkluderar nickel, en metall som alltid ska undvikas i saker som kommer att användas direkt mot huden.

Rostfritt stål har länge varit ett populärt material för smycken på grund av dess tålighet. Traditionellt har det använts mest för maskulina smycken, men det kan lika gärna användas till mer feminint designade smycken också ur ett rent användarvänligt perspektiv eftersom smyckena kommer att hålla sitt ursprungliga utseende under mycket lång tid utan det underhåll som kan krävas av silversmycken.

appdev