Blog

3 tips när du ska köpa förlovningsring

Att köpa förlovning- och vigselringar är speciellt. Dessa ringar ska bäras varje dagen för resten av livet och därför är det mycket att tänka på. Här får du tre smarta tips inför köpet av förlovning- och vigselringar.

Bestäm en budget

En vigselring kan kosta i princip hur mycket som helst om den har ädelstenar. Diamanter är några av de dyraste ädelstenarna. Ju större sten, desto mer kostar den. Även diamantens klarhet och färg avgör priset. Det är bra att bestämma en budget innan ni går och köper ringar eftersom det kan vara lätt att förblindas av alla de fina ringarna. Det viktigaste är att välja en ring som känns speciell nu och för alltid. Det är inte ovanligt att låna pengar för att köpa vigselringar. Hos Lånakuten kan du jämföra lån med flera olika lånealternativ.

Satsa på kvalitet

Eftersom ringarna ska bäras hela livet är det en bra idé att satsa på kvalitet och en tidlös design. Guld, platina, silver och roséguld är populära metaller för ringarna. Många kvinnor gillar även att ha en eller flera ädelstenar på ringen. Den vanligaste ädelstenen i förlovning- och vigselringar är diamanter. Diamanten är den hårdaste ädelstenen och är därför lämplig för ringar som ska bäras varje dag. Dessutom symboliserar diamanten evig kärlek.

Var ute i god tid

Sist men inte minst, var ute i god tid. Att skaffa förlovningsringar tar betydligt längre tid än vad man tror. Räkna med att det tar minst en månad.

appdev