Blog

Överraska med smycken och parfym

Om du vill ge en riktigt fin och personlig present till någon du älskar är kombinationen smycken och parfym oslagbar. Det är den sortens gåva som kräver att du känner personen i fråga väl och visar hur mycket du verkligen uppskattar denne. Sexig, sportig, rolig eller återhållsam – det finns något för alla och kommer uppskattas stort.

När du ska välja doft bör du absolut se till personens karaktär och livsstil. Det kan aldrig gå fel med ysl parfym som har ett stort utbud för både honom och henne. Välj parfymer som Libre till den fräscha och pigga tjejen eller Black Opium till den sensuella förförerskan. L’Homme passar perfekt till killar som både är klassiska och modemedvetna medan La Nuit De L’Homme är en sexig doft till den självsäkre och kraftfulle mannen.

Smycken med personlighet

För att välja rätt smycken är det särskilt viktigt att du hittar rätt färgskala. Medan det ofta ses som en bättre investering att välja guld är det ju inte frågan om det ekonomiska värdet i din present, utan snarare en kärleksförklaring. Om du velar mellan guld eller silver kan du ta reda på vad mottagaren av din gåva föredrar genom att vara extra observant på hur de klär och smyckar sig eller fråga deras nära och kära. Du kan kan också välja andra metaller som till exempel titan eller vitt guld som fina alternativ. Ska du ge smycket till en person som är engagerad i miljöfrågor kommer det vara extra uppskattat om du väljer varianter som är hållbart producerade och har motiv hämtade från naturen.

Motiv för varje doft

Just motiven kan utgöra en mycket snygg och genomtänkt kombination för den parfym du också tänkt ge i present. Om du till exempel ger bort en sofistikerad, blommig doft som Mon Paris Floral kan det vara kul att ge ett smycke i form av någon av ingredienserna som magnolior eller hallon. Väljer du istället den ungdomliga parfymen Elle passar det bättre med ett trendigt smycke som exempelvis rosa kristaller eller ett kaxigt budskap i versala bokstäver.

Detsamma gäller gåvan till honom. För tuffa rockkillar är Y for Men en riktig klassiker och kompletteras väl med en maskulin silverkedja eller ett armband gjort av läder. Är han mer av en vagabond kan den orientalisk-inspirerade M7 Oud Absolu bli perfekt i kombination med ett österländskt armband med mångfärgade stenar eller ett halsband med ett om-tecken i metall.

Tänk också på att det är tanken som räknas. Ingen kommer att bli förolämpad av din gåva och även om det finns fall där smycken varit helt fel är det extremt ovanligt. Ge med hjärtat – det kommer märkas och uppskattas med en gång!

appdev